Öğrencilerimiz Proje Üretmeye Devam Ediyor: Son 3 Yılda 119 Projeye Destek

Hitit Üniversitesi öğrencileri, imalat, sağlık, moleküler biyoloji, spor, ilahiyat, maliye, finans gibi alanlarda proje üretmeye ve geliştirmeye devam ediyor.

Hitit Üniversitesi öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B kapsamında hazırladığı 75 projeden 41’i daha kabul edildi. Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan Hitit Üniversitesi öğrencilerinin son 3 yılda 119 projesi kabul edildi.

75 Proje Başvurusunun 41’i Kabul Gördü

TÜBİTAK tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ile “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Destekleme Programı” 2. dönem başvuruları kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı 75 projenin 41’i destek almaya hak kazandı. Açıklanan sonuçlara göre üniversitemizin 2022 yılında başvurusu yapılan 62 öğrenci projesi desteklendi.

Öğrenci Proje Sayısında %100’e Yakın Artış

Hitit Üniversitesinde 2020 yılında kurulan Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen proje yazma eğitimlere ve oluşturulan danışman havuzlarıyla birlikte kabul edilen öğrenci projelerinde her geçen yıl büyük artış yaşandı. 2020 yılında 25 olan toplam öğrenci proje sayısı, 2021 yılında 32’ye çıkarken 2022 yılında ise %100’e yakın bir artışla 62’ye yükseldi.

6 Fakülte ve 5 Meslek Yüksekokulu’ndaki Öğrencilerimizin Projeleri Desteklenecek

Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ile Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu olmak üzere 6 Fakülte ve 5 Meslek Yüksekokulu’muzdaki öğrencilerimizin hazırladıkları projeler desteklenecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk: “Öğrencilerimiz proje üretiminde hız kesmiyorlar”

Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, TÜBİTAK desteği almaya hak kazanan öğrencileri ve danışmanlarını tebrik ederek, çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

Makine ve İmalat Teknolojileri alanında ihtisaslaşan üniversite olarak öğrencilerimizin proje kültürüyle tanışmalarını ve bu doğrultuda yeni fikirler ortaya koyarak, üretmelerini önemsediklerini belirten Prof. Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

“Öğrencilerimiz son 3 yılda proje üretiminde hız kesmiyorlar. Her geçen yıl, öğrenci proje sayımız artıyor. Teknoloji Transfer Ofisimiz her zaman öğrencilerimizin yanında ve çok ciddi çalışmaları var. Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte başta ihtisaslaşma alanımız olmak üzere ülkemizin gelişimine katkı sağlayacak projeler geliştirmeye önem veriyoruz. Birlikte yeni başarı hikayeleri yazdığımız öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Önümüzdeki dönemlerde nitelikli proje sayımızın daha da artacağına yürekten inanıyorum. Projeleri kabul gören öğrencilerimizi ve sürece büyük destek veren danışman hocalarımızı tekrar tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”



HIZLI ERİŞİM