Öğrencimize TÜBİTAK 2210-D Sanayiye Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı Kapsamında Destek

Enerji Sistemleri Mühendisliği Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencimiz Ahmet BULUT, TÜBİTAK 2210-D Sanayiye Yönelik Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı kapsamında akademik danışmanlığını Doç. Dr. Seyfi POLAT ve sanayi danışmanlığını TÜRASAŞ (Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi A.Ş. ) firması mühendisi Tuba Neslihan EROĞLU’nun yürüttüğü ''Süperşarjlı HCCI Bir Motorda Yanma Parametrelerinin Nümerik Olarak İncelenmesi'' başlıklı proje ile desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje kapsamında, içten yanmalı motorlarda yeni nesil yanma modu olarak adlandırılan yüksek termik verimliliğe ve düşük egzoz emisyon değerlerine sahip HCCI (Homojen Şarjlı Sıkıştırma İle Ateşlemeli)  motorların nümerik modellemesi, çalışma aralığının genişletilmesi, vuruntu ve tekleme problemlerinin giderilmesi gibi konular üzerine araştırmalar yapılacaktır.

Öğrencimizi ve öğretim üyemizi tebrik ederek başarılar diliyoruz.