TÜBİTAK BİÇABA Burs Programı ile 8 Projemizi Çağrıya Açtık

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin etkilediği Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde, afetten doğrudan etkilenen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile doktora sonrası araştırmacıların TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde yer almalarını sağlamak amacıyla 2247-C Programı kapsamında BİÇABA-Birlikte Çalışıp Birlikte Başaracağız Burs Programı çağrısı,  TÜBİTAK tarafından açıldı.

Bu kapsamda üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından yürütülen 8 proje araştırmacıların başvurusuna açılmıştır.

Çağrı kapsamında proje süresi içerisinde olmak koşulu ile öğrenci ve doktora sonrası araştırmacılara verilecek destek süreleri aşağıdaki gibidir.

Lisans öğrencilerine en fazla 6 ay

Yüksek lisans (tezli) öğrencilerine en fazla 12 ay

Doktora öğrencilerine en fazla 24 ay

Doktora sonrası araştırmacılara en fazla 12 ay Bu doğrultuda program başvuruları aşağıdaki 3 aşamada tamamlanacaktır.

1. Proje Yürütücüsü Bilgi Girişi,

2. Öğrenci-Doktora Sonrası Araştırmacı Başvuruları