TAGEM'DEN TARIM SEKTÖRÜNÜN AR-GE PROJELERİNE DESTEK

TAGEM, tarımsal Ar-Ge alanında özel sektörün Ar-Ge altyapısını geliştirmek, kamu-özel sektör işbirliğini artırmak, var olan altyapıyı daha etkin kullanmak, Ar-Ge sonucu elde edilen katma değeri yüksek ürünlerin/sonuçların ticarete ve uygulamaya aktarılmasını sağlamak amacıyla üniversitelerin de başvurabileceği Ar-Ge destek programını başvuruya açtmıştır.

I. Grup Ar-Ge Öncelikli Konularına 300 Bin TL

II. Grup Ar-Ge Öncelikli Konularına 1 Milyon TL

Son Başvuru 09 Ekim 2020 Saat 18.00

PROGRAMA KİMLER BAŞVURABİLİR?

• Üniversiteler,

• TÜBİTAK Ar-Ge Birimleri,

• Özel sektör,

• Sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşları.

BAŞVURU ŞARTLARI

• Program kapsamında şahıs başvuruları kabul edilmez.

• Özel Sektör, STK, Üniversiteler ve TÜBİTAK Ar-Ge Birimleri başvuru yapabilirler.

• Proje yürütücüsü en az yüksek lisans mezunu ve Türk Vatandaşı olmalıdır.

• Üniversiteler ve TÜBİTAK Ar-Ge Birimleri; özel sektör veya STK ile işbirliği olmadan proje başvurusunda bulunamazlar.

• Özel Sektör ve STK, TAGEM’e bağlı araştırma enstitüleri veya araştırma yetkisi verilmiş Bakanlık kuruluşlarıyla işbirliği yapmadan proje başvurusunda bulunamazlar.

• Başka bir kurum/kuruluş tarafından desteklenen bir proje için başvuruda bulunulamaz.

• Yürütücü kurumlar, proje verebilecekleri öncelikli konu grupları içerisindeki öncelikli konu başlıklarından başvuru yapabilir.

DESTEKLEME KALEMLERİ

• Makine teçhizat,

• Sarf,

• Seyahat,

• Hizmet alımı

PROJELERİN SÜRESİ

Ar-Ge Destek Programı Projelerinin süresi en fazla 36 aydır. Ancak özel nedenlerle süresinde sonuçlandırılamayan/bitirilemeyen projeler için Değerlendirme Kurulu tarafından en fazla 1 yıl olmak üzere ek süre verilebilir.

ÇAĞRI VE BAŞVURU ZAMANI

Ar-Ge Destek Programı için yılda bir kez olmak üzere TAGEM’in web sayfasında (http://www.tagem.gov.tr) öncelikli proje konu başlıkları ilan edilerek, proje başvurularına ilişkin çağrıya çıkılır ve proje kabulleri yapılır.

PROJE DEĞERLENDİRME AŞAMALARI

Başvurusu alınan projeler Usul ve Esaslarda belirtilen kriterlere göre sırasıyla; sekretarya ön değerlendirmesi, daire başkanlığı, uzman ve kurul değerlendirmeleri olmak üzere dört aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutulur.

PROGRAMA ERİŞİM

Programla ilgili mevzuata, detaylı bilgilere ve başvuru için gerekli dokümanlara TAGEM web sayfasında (http://www.tagem.gov.tr) yer alan Ar-Ge Destekleri bölümü içerisinden ulaşılabilir.