TÜBİTAK-MoESTD (Sırbistan) İkili İş Birliği Programı

TÜBİTAK ile Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı (MoESTD) arasındaki işbirliği çerçevesinde Türk ve Sırp bilim insanları arasında ortak projeler desteklenmektir. Program çerçevesinde açılan çağrılar ile iki ülke arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanında sürdürülebilir ortaklıkların kurulması hedeflenmektedir. TÜBİTAK-MoESTD ikili işbirliği projelerine TÜBİTAK tarafından araştırma ve seyahat desteği verilmektedir.

Bütçe üst limitleri Türkiye’den başvuran araştırmacılar için TÜBİTAK tarafından proje başına 100.000 TL (PTI ve Kurum hissesi ödenmeyecektir) olarak belirlenmiştir. Sırbistan’dan başvuran araştırmacılar için MoESTD tarafından sadece seyahat desteği verilecektir.

Türkiye ve Sırbistan’daki araştırmacılar başvurularını ayrı olarak kendi kuruluşlarının çevrimiçi sistemlerinden yapacaktır.  

Türkiye’deki araştırmacıların başvurularını http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden 10 Ağustos 2020 tarihi saat 17:30’a kadar onaylamaları ve e-imza süreçlerini en geç 16 Kasım 2020 tarihi saat 17:30’a kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Detaylı Bilgi İçin:

https://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-isbirligi-destekleri/2559/icerik-genel-bilgi




HIZLI ERİŞİM