SEA-EU JFS 2020 Bilim ve Teknoloji Çağrısı

·         Güneydoğu Asya-Avrupa Ülkeleri Ortak Fonlama Programının (SEA-EU JFS) amacı, Avrupa ve Güneydoğu Asya arasında Bilim ve Teknoloji alanındaki bağlantıları, daha önceki çalışmaları da kullanarak geliştirmek; güçlü bir seviyeye getirmek; kurumlar arasında derin bağlantılar oluşturarak Bilim ve Teknoloji alanındaki işbirliklerine güçlü bir ivme kazandırmaktır. Yapılan çalışmaların, kalıcı ve yenilikçi ortak işbirliklerini güçlendirerek, Avrupa-Güneydoğu Asya işbirliklerini önemli ölçüde geliştireceği beklenmektedir. SEA-EU JFS kapsamında bölge ülkelerinin öncelikleri göz önünde bulundurularak belirlenen tematik alanlarda çağrılar açılmaktadır. SEA-EU JFS Çağrıları kapsamında, katılımcı ülkelerin fon kuruluşları, prensip olarak sadece kendi ülkelerinden gelen araştırma ve inovasyon ortakları için fon sağlamaktadır (“No money crossing borders”).

·         JFS 2020 Çağrıları iki bölümden oluşmaktadır;

Beşinci JFS Çağrısı: Temel araştırmaları ele alan ortak bilim ve teknoloji projeleri (Dördüncü teknoloji hazırlık seviyesine (Technology Readiness Level, TRL) kadar, TRL<4)

Bulaşıcı hastalıklar ve nanoteknoloji tematik alanlarında projeler desteklenecektir. (https://www.sea-eu-jfs.eu/sites/default/files/2020-06/Call%20Text%205th%...)

Altıncı JFS Çağrısı: Ortak uygulamalı araştırma ve teknolojik geliştirme projeleri (TRL≥3, yenilikçi KOBİ'ler ile Güneydoğu Asya ve Avrupa merkezli araştırma kuruluşları arasında işbirliği içinde uygulanmalıdır.)

·         Her iki çağrı için hem yenilikçi ürünler, hizmetler üretmek hem de önemli ekonomik ve/veya toplumsal değere sahip süreçler üretmek için tasarlanmış projeler sunulabilir. Temel fark, projenin ulaşmayı hedeflediği teknoloji hazırlık seviyesidir.

·         Teknoloji hazırlık düzeyleri (TRLs), belirli teknolojilerin olgunluk seviyesinin göstergeleridir. Bu Ölçüm Sistemi, Teknoloji durumunun ortak bir anlayışını sağlar ve tüm yenilik zincirini ele alır.

·         Proje konsorsiyumu, “2+1” kuralı gereğince ya ikisi Güneydoğu Asya, biri Avrupa ülkelerinden yahut tam tersi olmak üzere, en az 3 proje ortağından oluşmalıdır.

·         JFS 2020 Çağrılarına katılım sağlayan ülkeler: Belçika, Brunei, Bulgaristan, Kamboçya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Almanya, Laos, Myanmar, Filipinler, İspanya, İsviçre, Tayland, Türkiye, Vietnam.

·         Türkiye Avrupa ülkeleri arasında değerlendirilmektedir.

 

Projelerin destekleneceği tematik alanlar,

Bulaşıcı Hastalıklar (COVID-19 ve ilgili kriz sonrası araştırmalar da dâhil olmak üzere, örn:

·         Gelecek salgın ve pandemilere karşı önleyici tedbirleri içeren araştırmalar

·         Popülasyon genomiği, ilaç ve aşı gibi konularda uzun süreli çalışmalar

·         Pandeminin etkisini azaltmak için kriz sonrası araştırmalar.)

Nanoteknoloji

 

Proje süresi: 36 ay

Proje bütçesi: Kamu kurumları için: 720.000 TL

Başvuru Süreci

Proje konsorsiyumunda seçilecek olan bir proje koordinatörü, bütün katılımcı ülkeler adına uluslararası başvuruyu tamamlamakla sorumludur. Uluslararası başvuru https://ptoutline.eu/app/jfs20st adresinden yapılmalıdır. Tek taraflı başvurular kabul edilmemektedir.

Uluslararası son başvuru tarihi: 15 Ekim 2020, 12:00 (CET time)

Ulusal ön başvuru (ön kayıt) Türk proje yürütücüsü tarafından https://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresi üzerinden yapılmalıdır. Uluslararası bilimsel değerlendirme sonucu desteklenmesine karar verilen proje önerileri için ulusal başvuru süreci başlayacaktır. Ulusal başvuru tarihleri daha sonra başvuru sahiplerine duyurulacaktır.

 

Ulusal ön kayıt tarihi: 22 Ekim 2020, 17:30

Elektronik imzaların tamamlanması için son tarih: 22 Ekim 2020, 17:30

 

Detaylı bilgi için: https://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/jfs/icerik-jfs-bilim-ve-teknoloji-st-call-cagrisi



HIZLI ERİŞİM