TÜBİTAK ERAN-NET ACT3 2020 YILI ÇAĞRISI

ACT (Accelerating CCS Technologies) karbondioksit yakalama, kullanma ve depolama (CCUS) teknolojilerinin yaygınlaştırılması ve hızlandırılması konulu bir ERA-Net Cofund projesidir. Projenin ana amacı, karbon yakalama, depolama ve tutma teknolojilerine yönelik uluslararası araştırma projelerinin desteklenmesidir. ACT3 projesi 2020 yılı proje çağrısı 02/06/2020 tarihi itibariyle açılmıştır. ACT3 2020 çağrısı kapsamında aşağıda belirtilen çağrı konularındaki projelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir:

· Zincir Entegrasyonu: Toplum duyarlılıklarını gözeten ilgili vaka analizlerinin de yer aldığı, CO2 yakalama, taşıma ve depolama zincirinin entegrasyonundaki boşlukları doldurmaya yönelik Ar-Ge faaliyetleri.

· Yakalama: Etkili, düşük maliyetli, yüksek operasyonel esnekliğe sahip ve enerji etkin CO2 yakalamaya yönelik ileri teknolojiler.

· Taşıma: Enerji üretimi için Avrupa‘nın mevcut CCUS tesislerine boru hatları ve gemi taşımacılığı yoluyla CO2 taşınmasına yönelik Ar-Ge faaliyetleri.

· Depolama: İlgili depolama alanlarında ve çevresinde ölçüm, izleme ve doğrulama araçları ve metotlarına yönelik Ar-Ge faaliyetleri.

· Kullanım: CCUS faaliyetlerini uygun hale getiren diğer iş modellerinin ve beklenen gelir akışlarının araç olarak kullanıldığı teknolojiler.

 

Proje Süresi: 1.000.000 TL

Proje Bütçesi: 36 ay

Son Başvuru Tarihi: 16.11.2010

 

Detaylı Bilgi İçin:

https://tubitak.gov.tr/sites/default/files/20689/era_act3_2020_yili_cagrisi_ulusal_basvuru_kurallari.pdf



HIZLI ERİŞİM