2209-A-TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Dest. Prog. için Akademik Danışman-Lisans Öğrencisi Eşleştirilmesi İçin Proje Konusu Önerisi

TÜBİTAK, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı kapsamında üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerinin araştırma proje çalışmalarını destekleyerek, öğrencileri projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Program kapsamında üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencisinin/öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine/teçhizat, sarf malzemesi, seyahat, hizmet alımı giderleri için hibe desteği sağlanmaktadır. 2020 yılı için maksimum destek tutarı 4.000 TL'dir.

Başvuru sahibinin lisans öğrenimine devam etmesi, başvuru tarihi itibariyle en fazla lisans son sınıfının güz döneminde olması ve projenin akademik danışman rehberliğinde yapılıyor olması gerekmektedir. Akademik danışman olarak görev alacak öğretim elemanı için doktora öğrenimine devam ediyor veya doktora öğrenimini tamamlamış olması şartı bulunmaktadır.

Araştırma projeleri en çok 12 aylık süre ile desteklenmekte olup, destek alanlar öğrencilerin destek kararının TÜBİTAK web sayfasında ilan edilmesini takip eden en çok bir yıl içinde ve her durumda lisans öğrenimlerini bitirmeden projesini tamamlamaları gerekmektedir. Öğrenciler programa bireysel veya takım halinde başvuru yapabilirler. Takım halinde başvuru yapılması durumunda öğrencilerden biri Proje Yürütücüsü olarak TÜBİTAK’a karşı sorumlu olmaktadır.

2 Aralık 2020 tarihinde açılacak olan Programa, son başvuru tarihi 30 Aralık 2020 olarak belirtilmiştir. TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı ile ilgili detaylara https://www.tubitak.gov.tr/tr/burslar/lisans/burs-programlari/icerik-2209-a-universite-ogrencileri-arastirma-projeleri-destekleme-programi adresinden ulaşılabilmektedir.

Üniversitemiz tarafından, ilgili Programa başvuru sayısının arttırılması ve bölümünde öğrencisi olmayan akademik personel için akademik danışman-öğrenci eşleştirilmesi yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda, araştırma projesi yapacak lisans öğrencilerinin desteklenmesi amacıyla projede akademik danışman olarak görev almak isteyen ve lisans öğrencisi eşleştirilmesine ihtiyaç duyan öğretim elemanlarının 29 Kasım 2020 tarihine kadar  http://tto.hitit.edu.tr/ adresinden TÜBİTAK 2209-A sekmesinden çalışma alanlarını belirten veri girişini yapmaları gerekmektedir.




HIZLI ERİŞİM