Testing and demonstrating systemic innovations in support of the Farm-to-Fork Strategy

Avrupa yemekleri güvenli, besleyici ve yüksek kaliteli olarak kabul edilmektedir. Artık aynı zamanda sürdürülebilirlik için küresel standart haline gelmelidir. Daha sürdürülebilir sistemlere geçiş henüz başlangıç aşamasında olsa da, hızla büyüyen dünya nüfusunu beslemek ve gıda sistemlerini güvenli ve adil bir çalışma alanı içinde yönlendirmek büyük bir zorluk olmaya devam ediyor. Mevcut üretim uygulamaları ve tüketim modellerinin çoğu halen hava, su ve toprak kirliliğine neden olmakta, biyolojik çeşitliliğin kaybına ve iklim değişikliğine katkıda bulunmakta, hayvan refahına meydan okumakta ve su ve enerji de dahil olmak üzere aşırı miktarda doğal kaynak tüketmektedir. 

Avrupa Yeşil  Mutabakatının merkezinde yer alan Çiftlikten Çatala Stratejisi, zorlukları ele almayı ve sürdürülebilir gıda sistemlerine geçişi hızlandırmayı, gıda ve beslenme güvenliğinin ekonomik, sosyal ve çevresel temellerinden ödün verilmemesini sağlamayı amaçlamaktadır. Çiftlikten Çatala Stratejisinin hedeflerine katkıda bulunan yeniliklerin yayılmasını ve ölçeklendirilmesini bir dizi faaliyet destekleyecektir. Proje teklifleri, sıkıştırılmış gıda sistemlerinin zorluklarına karşılık gelen aşağıdaki altı alt konudan birine yenilikçi sistemik çözümleri (THS 5-7) test etmeli ve göstermelidir:

Subtopic A. Sera gazı emisyonlarını azaltarak ve çiftlik bazlı karbon tutma ve depolamayı artırarak iklime zararsız çiftliklerin elde edilmesi

Subtopic B. İklim değişikliğini azaltarak, enerji kullanımını azaltarak ve gıdanın işlenmesi, dağıtımı, muhafazası ve hazırlanmasında enerji verimliliğini artırarak iklime nötr gıda işletmelerinin oluşturulması 

Subtopic C. Tehlikeli pestisitlere bağımlılığın azaltılması; Gübrelerden besin kayıplarının azaltılması [Proje teklifler, Subtopic C'de belirtilen tüm zorlukları (pestisitler, gübre ve besin kayıpları ile ilgili olanlar) ele almak zorundadır].

Subtopic D. Hayvansal üretimde ve su ürünleri yetiştiriciliğinde antimikrobiyallerin kullanımına olan bağımlılığın azaltılması

Subtopic E. Tüketim dahil gıda zincirinin her aşamasında gıda kayıplarını ve israfı azaltırken, aynı zamanda sürdürülemez ambalajlardan kaçınmak

Subtopic F. Karadan, iç sulardan ve denizden elde edilen ve en yoksun ve savunmasız gruplar da dahil olmak üzere tüm AB vatandaşları için erişilebilir sürdürülebilir sağlıklı diyetlere geçiş

Detaylı Bilgi için: 

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/lc-gd-6-1-2020;freeTextSearchKeyword=

Green%20Deal;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502,31094503;programCode=

H2020;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=

Default;sortQuery=submissionStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState




HIZLI ERİŞİM