Accelerating the green transition and energy access Partnership with Africa

Bu aksiyon,  9/3/2020 tarihinde kabul edilen Afrika ile Kapsamlı Bir Strateji için Ortak İletişim'in sonucudur. Bu aksiyon, inovasyonun Afrika ülkelerinin düşük karbonlu, iklime dirençli ve yeşil bir yolla kalkınmaya yönelik sürdürülebilir yollar izlemesini sağlamak için anahtar olduğunu vurgulamaktadır. Afrika kıtası, başarılı bir şekilde kullanılmaya başlanan muazzam bir yenilenebilir enerji potansiyeline sahiptir. Yenilikçi, uygun fiyatlı ve verimli yenilenebilir enerji çözümlerinin benimsenmesi, sürdürülebilir kalkınma büyümesi ve ekonomik dönüşümü sağlamada Afrika'yı destekleyecektir. 

Bu çağrıdaki aksiyonlar, Afrika'nın sosyal, ekonomik ve çevresel bağlamlarındaki diğer teknolojiler/çözümlerle karşılaştırıldığında iklim adaptasyonunu ve azaltma potansiyelini dikkate alan yenilikçi sürdürülebilir enerji çözümlerini göstermelidir. Çözümler şunları ele alabilir:

şebeke dışı topluluklar için çözümler de dahil olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesi ve yenilenebilir enerji üretimi, iletim ve depolama / pil sistemlerinin kullanımı göz önünde bulundurularak mevcut enerji sistemine entegrasyonu

enerji verimliliği

Çözümler, sürdürülebilir enerji erişimini sağlamak ve/veya iyileştirilmiş sağlık koşulları ve ekonomik refah (enerjinin verimli kullanımı/enerji verimliliği) sağlamak amacıyla, Afrika'daki hem kentleşmiş hem de kırsal kesimleri ve devam eden su-enerji-gıda bağlamındaki eylemleri dikkate almalıdır.

Detaylı bilgi için:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/lc-gd-2-3-2020;freeTextSearchKeyword=

Green%20Deal;typeCodes=1;statusCodes=31094501,31094502,31094503;programCode=

H2020;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;crossCuttingPriorityCode=null;callCode=

Default;sortQuery=submissionStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState




HIZLI ERİŞİM